Att lyckas med retrostilen hemma

Retro är inte bara en enda stil, oavsett vilket område det handlar om. När det kommer till inredning finns det många olika slags retrostilar du kan dra inspiration från. Men vilken du än väljer är det alltid bäst att göra lite efterforskning och se vad som hör hemma i vilken tid.

Självfallet ska du aldrig känna dig begränsad av vad som hör en stil till och inte en annan. Om du vill blanda stilar är det ju helt och hållet upp till dig. Men du kommer i regel alltid att få ett bättre resultat när du gör medvetna och informerade val.

Utforska gärna så många delar av inredningen som möjligt för att se var du kan göra de mest betydelsefulla valen. Ska du till exempel inreda badrummet i lite mer retrostil kanske det skulle passa bättre med mosaik än vanligt kakel. Det finns även där mycket att välja mellan och du kan garanterat hitta något som säljer in retrostilen du är ute efter om du bara letar.

Tillsammans med formerna är färgerna också en väldigt viktig aspekt av många retrostilar. Skulle du hamna i situationen där du inte kan hitta ett specifikt objekt i den stil du vill ha, kan du ibland komma en stor del av vägen om du bara väljer något i en passande färg först och främst.

Och du ska naturligtvis inte behöva känna att du måste få allt klart på en och samma gång. Det är fullständigt okej att skaffa inredningen allt eftersom. Faktum är att du kommer nog göra bättre val om du använder dig av detta tillvägagångssätt istället för att försöka hitta all inredning på väldigt kort notis.