Fixa en retromustasch i Movember!

Det finns en hel del mustaschtyper som skulle kunna räknas som retrovarianter, men den kanske mest klassiska utav dom alla är den vanliga grövre mustachen med glädjefull böjning uppåt, på vardera sida.

November har numera ett extra alias under sitt bälte. Månaden har under de senaste åren kommit att kallas Movember i en rad olika sammanhang och får de som inte vet vad detta beror på ska vi nu reda ut det hela. Movember är i grunden en kampanj som uppstått för att öka medvetenheten för manliga sjukdomar som prostatacanser och stödja de drabbade. En del i kampanjen är att spara ut en mustasch, som har blivit den symbol som de medverkande valt att samlas kring.

Att spara ut en riktigt fin mustasch under Movember har kommit att bli lite av en sport, men det är långt ifrån alla som har turen att vara utrustade med möjligheterna att odla en frodig mustasch, inte minst om du är tjej! Många kämpar dock tappert på med vad de har, medans andra kommer på alternativa sätt att nå framgång, exempelvis genom att fuska lite, eller genom att tattuera eller måla en rolig mustasch på ett finger, som du sedan kan hålla framför överläppen.

För den som faktiskt har möjligheten att odla en frodig mustasch så är det ingen konst att skaffa sig en mustasch i retrostil som slår det mesta på fingrarna. Du kan antingen vända dig till en barberare och få hjälp med det hela, eller se till att ansa samt forma mustaschen på egen hand.