Frisyrer från 40- och 60-tal - inte så svårt som man kan tro

Idag är frisyrer från 1900-talets början och mitten otroligt populära, men inte alla vet hur man ska gå tillväga för att få till den där perfekta frisyren. Med rätt tillbehör och lite tips och trix på vägen så behöver det inte alls vara speciellt svårt.

Att lyckas få till den där elegant 40-talsfrisyren är alltså något som inte nödvändigtvis behöver vara speciellt krångligt. Hemligheten ligger i hårnålar, läggningsvätska samt att smida medan järnet är varmt - alltså påbörja frisyren när håret fortfarande är blött efter duschen.

Även 30-talets frisyrer med lite längre hår med den genuina Hollywood-känslan har gjort en tydlig comeback de senaste åren, och verkar hålla i sig. Här vill man ha svallande lockar och generös volym. Hemligheten här är att göra lockarna redan kvällen innan. På så sätt är det enklare att få till det där rikliga hårsvallet med en naturlig look. Om du inte har längden som krävs på ditt naturliga hår kan du med fördel använda dig av ett löshår av hög kvalitet som bland annat Pozehair kan erbjuda dig.

Även 60-talet bjöd på fantastiska frisyrer som dyker upp allt oftare idag. Här möts färg, form och rejäl volym - kanske mycket tack vare att hårsprayen lanserades under den här tiden. Här används bland annat locktång och hårmunkar som hjälpmedel.

Gladeligen är även 20-talets, kvinnofrigörelsens tid, pojkaktiga frisyrer tillbaka - heja bob-frisyren!

Oavsett vilken historisk frisyr som tilltalar dig just idag är det bra att alltid ha ett kvalitativt löshår nära till hands. På så sätt behöver du inte känna dig begränsad med dina naturliga tillgångar - bara fantasin sätter gränser i frisyrernas värld.