Leksaker förr och nu

Leksaker från de årtionden vi tänker på som retro är ett fascinerande ämne.

Den största skillnaden mellan leksaker då och nu är framförallt att barnen behövde använda fantasin på ett annat sätt förr.

Mormor och morfars leksaker

Leksaker förr var mycket annorlunda de vi ser idag, iallafall om vi pratar 40- till 60-tal. De var tillverkade av naturliga material som till exempel trä men även metall som i bland annat Meccano. Redan 1901 kom denna konstruktionsleksak på marknaden.

Även om tekniken vi har idag inte fanns då kunde du ändå hitta tekniska leksaker. Bland annat radio, skivspelare och elektriska tåg.

Något som var lika populärt förr som det är nu är dockor, nallar och olika fordon. Alla stimulerar de barnets fantasi

Dagens leksaker

En positiv utveckling de senaste två decennierna är att föräldrar bland annat blivit mer medvetna om hållbara material. Jämfört med 70- och 80-talen då nästan allt var tillverkat av plast så finner du idag många leksaker i mer traditionella material.

Om du letar efter bra leksaker för dina barn som sätter igång fantasin och kreativiteten så tycker vi du ska handla på nätet. Det är mycket enklare att bläddra igenom sidor online än att försöka hitta rätt i affärerna på stan. Vi är säkra på att du hittar något roligt där.