Mat från förr och mat nu

Även när det gäller mat så pratar man om en retro stil. Tänk till exempel på cocktailpinnarna från 70-talet med ost och ananas, eller varför inte en redig räkcocktail. Våra matvanor ändrar sej oerhört fort rent historiskt sett och vi kan se skillnader från ett decennium till ett annat.

Maten förr

Om vi ser tillbaka på maten förr så var den oftast mycket enklare än det vi äter idag. Till exempel under 40-talet då ransoneringen efter andra världskriget var ett faktum. På grund av bristen på många matvaror så gick folk själva ut och hittade maten i naturen mycket. Bär och svamp var bland annat en stor tillgång. Allt detta gjorde ju egentligen maten mer hälsosam.

Maten nu

Nuförtiden har vi tillgång till så mycket mer när det gäller maten. Du behöver inte knalla ut i skogen för att hitta hälsosamma ingredienser utan du kan även hitta något spännande på nätet. Vi kan fortfarande äta nyttigt och bra även om det kan vara förvirrande att reda ut alla nymodiga koncept.

Smarta val

Vi kan äta som förr genom att göra maten enklare, men nu har vi tillgång till så mycket mer. Det är därför bra att göra smarta val när det gäller ingredienserna. Tänk ekologiskt, närodlat men ändå enkelt så fixar du retromaten lätt.