Media - Tidningar - Scandinavianretro

Den svenska tidningen Scandinavian RETRO har fokus på hela 1900-talets design men då enbart fram till gränsen där ”modern” design tar över. Tidningen ser bakåt på trender och produkter men presenterar det i ett nutida format. Med tanke på att Retrotanken är stark i Sverige och intresset för att både klä sig och inreda i Retro har tidningen många läsare från olika åldersgrupper.

Första numret lanserades 2011 och på några år har den vuxit så mycket att den nu säljs i alla nordiska länderna. Men utöver det finns det ett stort intresse för retrokulturen i ett land långt bort från Norden. Tack vare intresset har nämligen tidningen även lanseras i Japan.

Tidningen går att köpa i de flesta större kiosker (ex Pressbyrån) och tidningsbutiker. Det billigaste blir däremot att prenumerera.

Men man måste inte vara prenumerant eller ens köpa tidningen för att ta del av den kunskap som förmedlas av redaktionen. En hel del reportage läggs ut på hemsidan scandinavianretro.se och ett tips är att även följa deras Facebook där de ger dagsaktuella tips om händelser och nya artiklar inom området.

Via hemsidan går det även att köpa enstaka nummer samt en rad produkter som passar in i kategorin Retro.