Mer ljusinsläpp i trädgården

Det kanske är så att det med åren vuxet upp en massa träd och annat som gör att det inte blir så mycket ljusinsläpp i din trädgård. Kanske har det blivit så att den altan som ni byggde för väldigt länge sedan nu ligger i skugga. Det gäller att se till så ni får mer ljusinsläpp i trädgården.

Ta ner träd

Det som gäller kan vara att ta ner några träd som står så till att kvällssolen blir skymd. Se även till att gallra mellan de träd som ni väljer att ha kvar så kommer det att se så mycket bättre ut. Om det blir stubbar efter ni tagit ner träd så går dessa att på ett smidigt sätt bli av med. Läs mer i vår tidigare artikel om detta.

Fördelar med mer sol

Det är bara fördelar om solen kommer mer i din trädgård. Växter, gräsmatta och även ni som männiksor mår bra av sol. Tänk när träden är borta och ni kan sitta på er gamla altan och känna solstrålarna smeka ert ansikte tills den går ner helt och hållet. Det kommer att göra så mycket både för er trivsel och för er trädgård. Så klart så kan ni plantera andra träd på bättre ställen där de inte kommer att vara i vägen när de växer upp och blir större.