Picknick förr och nu

Visst är picknick sittande på marken med en vacker utsikt det bästa sättet att fira sommaren på, men på 40-talet skulle man enligt etikettböckerna sitta undangömd om man skulle vara tvungen att äta i en park, men helst skulle man låta bli. Det ansågs "bonnigt" och absolut inte för belevade stadsbor. Vilken tur för dig att du idag kan äta din matsäck var som helst i offentligheten.

Picknick förr

Grönskande sommar och picknick i det gröna så såg ofta bilreklamen ut förr. Oftast med den klassiska rödvitrutiga picknickfilten och uppdukat med till exempel mattermos. I den fanns ofta rester från gårdagens middag. Förr var det ofta noga med att ha med både huvudrätt och efterrätt i picknickkorgen. Har du tur kan du hitta en riktig gammal retro picknickkorg.

Nutidens picknick

Den största skillnaden på dåtidens och nutidens picknick är vad vi stoppar ner i picknickkorgen. Istället för husmanskost stoppar vi nu ner till exempel wraps och sötpotatis. En stor skillnad är också att det nu finns kylväskor som gör det möjligt att hålla maten kall. Så passa på när vädret är skönt, greppa din picknickkorg och få en härlig stund med vänner eller familj.