Retro inredning

Självklart så finns det de som älskar att inreda i retrostil, 50 eller 60-tals stilar kommer och går inredningsmässigt. Oavsett om vi lever i en modern tid med moderna produkter så kan det vara så att vi speciellt längtar tillbaka stilmässigt när vi inreder våra rum idag.

Handla retroprylar

Vill man hitta snygga loppisfynd så kolla in denna sida från Aftonbladet som listar en hel del bra Loppissajter där du kan fynda dina retorprylar som du kan inreda ditt hem med. Loppisar är grejen när man vill hitta det som inte dagens moderna butiker säljer. Man kan också kolla hemma hos mor och farföräldrar om det finns något som ni kanske kan få och använda i hemmet.

Nya retroprylar

Självfallet så kan man då man totalrenoverar sitt hem se till att handla nya produkter på nätet, det finns nyproducerade badkar till exempel i retrostil för den som vill få ett gammaldags badrum. Ett badrum i retrostil går att få till även om det är funktionellt efter dagens mått mätta.

Tapetsera om

Valet av tapeter brukar i de flesta fall vara en svår nöt att knäcka och att hitta tapeter i retrostil som passar den stil som man själv vill ha kan också vara svårt, här finns det dock en hel del att välja på för den som älskar retro tapeter. Skulle det inte fungera så går det alltid att tapetsera om.

Måla om

Ett annat relativt sätt att skapa någon förändring är med färg. Det går att måla om det skulle börja kännas för tråkigt i något rum. Du kan även måla direkt på befintliga tapeter men försök att skapa bra förutsättningar för ditt målande. Slipa ner tapetskarvar och spackla där det behövs. Kolla också upp så det inte är lösa tapeter någonstans som släpper när färgen kommer på. Leta upp någon härlig retrofärg och gör rummet lite färggladare.