Retrospel

Om det är någonting som får våra hjärtan att klappa extra snabbt här på retrobloggen så är det klassika retrospel i alla dess former. Vi är djupa nostalgiker som gärna drömmer oss tillbaka till forna glansdagar och till de spel som varit omöjliga att skaka av sig genom åren som gått.

Förpassade till nöjesfälten

Klassiska arkadspel som Pacman, Donkey Kong och Tetris har i allmänhetens ögon numera passerat sitt bäst föredatum och har därigenom förpassats till ett fåtal nöjesfält där man fortfarande kan hitta dom om man har riktigt tur. Oftast handlar det dock om nyversioner av spelen, men lika glad är vi för det! Vill du själv ta dig en titt på en lista med de mest klassiska arkadspelen ifrån 80-talet så tipsar vi gärna om om den som Ranker gjort.

Tärningen är kastad!

Inom spel och dobbel känns I dagar som dessa gamla trotjänare som Stryktippset och liknande som högst retro. Nätet kantas till höger och vänster av nya flashiga kasinospel som en annan har svårt att greppa. Gamla hederliga oddssatsningar kanske snart hör till det förflutna, men som tur är finns det fortfarande de som håller lite koll på detta för en annan, som den prisade spelbloggen Sparka och Spring.

Blinkade lampor som vi gillar det bäst

Vi har äntligen tagit oss ner till det sista vi tänkt ta upp i dagens lilla artikel - flipperspel! Här på retrobloggen är vi faktiskt helt förälskade i gamla välskötta flipperspel ifrån dess guldålder. Vi tänker på titlar som The Addams Family, Terminator 2 och Attack from Mars, som alla lyckats med bedriften att gjuta in sitt intryck i hjärtat på oss nostalgiker. Nuförtiden ska man ha riktigt flyt om man ska spotta ett flipperspel av denna sort och tyvärr är det även snordyrt att köpa ett eget flipperspel som åldrats med värdighet. Har vi dock inspirerat dig till just detta så rekommenderar vi att du gå in och läser lite på Svenska Flippersällskapets forum, där du både kan lära dig ett och annat om flipperspel, samt köpa dom.