Skillnaden på jakt förr och nu

Hur jakten har utvecklats sedan tidigare kanske vi inte behöver gå in på så mycket. Utan vi kan konstatera att det är en stor skillnad på hur det ser ut idag mot för bara 30 till 40 år sedan. Ny teknik har förändrat mycket i vårt samhälle och så även jakten.

Syftet med jakt är inte alls så långt ifrån urminnes tider. Det jagas för att förse oss med mat på borden. Jaktmetoderna har förvisso förändrats i och med att bättre vapen har tillverkats. Dagens jägare använder sig av det senaste inom både optik, vapen och kommunikationsmöjligheter. Man har idag också mycket bättre koll på hur djurstammar förökar sig och hur mycket som måste avlivas genom jakt för att stammen ska hållas med det antal djur som är bra för just den arten. Det är idag länsstyrelserna som bestämmer tider för exempelvis älgjakten och hur många och vilka djur som får fällas.

Genom många jaktlag så berättas det historier hur det var förr när man jagade. Och för den oinvigde så kan det låta som skrönor och det kan säkert skarvas på det ena och det andra på dessa jakthistorier. Hur jakten var förr skrivs det om i en berättelse som vi hittat på nätet. Det kan vara intressant läsning för den som i modern tid som det är idag ger sig ut på jakt i skog och mark.