Spännande aktiviteter från förr

Visst ser det annorlunda ut idag om man jämför med förr. Mycket av de aktiviteter som både äldre och yngre gör är digital och tekniskt. Förr så fanns det inte så mycket som man köpte utan man fixade egna saker själva. Det kan vara få kvar idag som lekte med kottar men många som var unga på 60, 70 och 80-talet fick använda sig mycket av sin fantasi för att aktivera sig.

Hitta något passande

Idag så finns det mycket som konkurrerar och det kan vara så att man som förälder få bygga upp ett intresse för aktiviteter som man själv som barn häll på med. Vi kan ta slangbellor som ett exempel. På 70-talet så gjorde man sina slangbellor själva. Idag så kan man köpa slangbellor på nätet. Så klart så ska man vara försiktig med dessa och de kan passa att använda i en femkamp med familjen eller liknande. Det är 18-årsgräns för att hantera moderna slangbellor men med målsmans översikt så kan även yngre få hantera dessa.

Hitta på saker tillsammans

Många av de aktiviteter som man ska genomföra beror på ålder och vilket intresse som finns. Så klart så är det kul att hitta på saker tillsammans. Och gärna utomhus. Det är härligt att få vara ute i friska luften. Det får gärna vara något fysiskt då vi oftast sitter stilla både under skolgång och de äldre på sitt arbete. Det kan vara att spela fotboll eller hålla på med någon annan sport. Se till att när helgen kommer så har ni förberett någon eller några aktiviteter tillsammans. Ni som föräldrar kanske har lekar från förr som ni kan lära era barn.