Var det bättre förr?

De som har kommit upp i ålder är nog de som kan svara bäst på frågan om det var bättre förr. Den yngre generationen kanske inte har upplevt tillräckligt för att kunna avgöra detta. Om du frågar en äldre person så kommer de nog att säga att vissa saker var bättre men tack vare den utveckling som skett så har nog mycket blivit till det bättre.

Vad kan då vara bättre än idag?

Ja, det beror nog på vilken du frågar. När det kommer till aktiviteter idag och förr så finns det säkert aktiviteter som fungerar lika bra idag som de gjorde för en herrans massa år sedan om inte bättre. Även här går ju utvecklingen framåt och det man tillverkade förr kan har förädlats och den tillverkning som görs idag gör att produkterna blir mycket bättre och hållbara.

Vilken skillnad är det från förr och nu?

Idag så har vi tillgång till så mycket mer än vad som fanns förr. Den digitala tekniken är ljusår från vad som fanns i början av den digitala tidsåldern. Inga unga skulle acceptera ett halvtaskigt modem som det tog flera minuter att ladda upp en relativt enkel sajt. Det kan vara svårt att beskriva hur det var förr för dagens unga. Även om den som beskriver har varit med om en hel del så kan det vara svårt att förstå att om man inte var hemma så var man tvungen att leta upp en telefonkiosk för att ringa till exempel.